Klart å betalt...

Tonåringens datahörna är klar...

 compact living...

Å hennes fösta kommentar - kunde jag inte ha fått en stol med ryggstöd??? 
- NÄÄ, då sitter du där alldeles för mycket fattar du väl...

Jenga <3

 

Att små träklossar kan roa en familj en hel kväll =)  Fast Argbiggan ser inte speciellt road ut...

Söndagskaffe tack!!!

Jag har tillbringat dagen i lägenheten... lite för att komma undan likdoften *hehe* men mest för att packa och röja...  Nu är jag less, skulle helst vilja ha allt gjort på studs... det är jobbigt att bo på ett ställe men ha de mesta av sina grejer på ett annat ställe.

Så imorron blir det ett lass, sen skulle jag vilja ha fika och umgås lite hos Ludvigssons... undra om hon fattar vinken??? *haha*

Ett lik i källaren...

Vi har haft lite dålig lukt i källaren några dagar... först bara liite, så där så att familjen trodde det var jag... hmm... fördomsfull familj...
Sen lite värre... jag hällde vatten i avloppen, tänkte om vattenlåset hade torkat ut... älsklingen gick ut med soporna... trodde på gammal frukt eller nåt...
Sen blev det verkligen illa.  Riktigt, riktigt illa...  Så illa att jag trodde vi hade ett ruttet lik i källaren...

Nu har vi hittat liket... eller liken, för det var två!!!  Två stora fina sikar som vi fick av Ludvigssons... dagen före julafton... som blev bortglömda ovanpå frysboxen i förrådet i källaren...

Numera bor liken i soptunnan på gården...  Lukten sitter lite i väggarna, men den mattas för var dag ;)

Tjing, tjong på er <3 

Julveckanresumé...

Ett av de lugnaste julloven på länge, så lugnt att jag håller på lessna lite ;)  

Juldagen tillbringades i ett soffhörn, jag utmanade familjen i Buzz (PS2) och vann och vann och vann... Det är inte lätt att va ödmjuk... när man är felfri som jag *hahaha*

Annandagen = hemvändarhockey.  Inte lika kul med mixade lag, det blir så svårt att hejja då...  Ööö... heja... ööö... alla...  Stog i kiosken och stekte hamburgare, har fortfarande greppet kände jag ;) trots att det är dryga 20 år sen jag jobbade hos Viola...
Annandagskvällen mådde jag urkasst, trots att jag inte tog mig på hotellet... tog mig inte ens på förfesten... Magsjuka?!?

Enda vettiga under torsdagen var nog julfikat hos Kunos... gött...

I dag kom äntligen bästa kussiluringen med familj och bröt tristessen, vi har fikat, surrat åkt lite skridskor och bara umgåtts. 

   Skridskoprinsessorna...

Mamman nöjde sig med att vara kameraman...

 Skridskotåg med tre generationer Skarins...

Har fått palt hos svärmor i em... så jag skulle tro att kvällen kommer att tillbringas i samma soffhörn som tidigare under veckan... fast med paltkoma...  Älsklingen står brandvakt på skotertävlingen... och jag ska hålla en tumme hela kvällen för Victor så inte Anill behöver vara så orolig =)  


Vi gjorde det!!!

Fast vi är 19 pers på julafton och fast några alltid brukar lyckas ryka ihop om nånting och fast vi brukar fira jul i det närmaste kaos så lyckades vi i år!!!
Lugn och ro... en fröjdefull jul... inget kaos...  Hurra säger jag bara!!!
 Mamsen blir riktigt nöjd om hon får se Baloo... 

 Myspys innan tomten!

 Inte alla är lika glada :)

Å sen kom han, äntligen... 

 Köper man sina egna presenter så kan man inte bli annat än nöjd... God Jul E önskar E...

  Kusinerna...

Systerdottern surar, alla paket är utdelade (tror hon iaf) och INGEN mobil har hon fått...  

 Men sen tog den grymma släkten fram det gömda paketet... Å mungiporna åkte genast upp ;)

Hoppas ni också har haft en underbar jul, för det har jag!!!

Oops.. höll på glömma... Jag fick ett presentkort hos nya frissan, nu jäklar ska jag få fixa till mig!!! 

En riktigt GOD JUL...

tänkte jag passa på att önska alla mina läsare ;)

Har haft lilla julafton i dag med svärmor och svägerskan med familj... har ätit så det nästan kommer ut ur öronen på mig, attans vad god mat jag måste laga!!!
I morron fm åker vi till mamsen, och jag vet, efter många års erfarenhet, att fröken LUGN och herr RO, ALDRIG hittar till vårat julfirande... men man ska aldrig ge upp hoppet ;)  Kanske i år!!!

Kram på er <3

Dan före dopparedan...

Granen är klädd, sista klapparna är inslagna, skinkan är griljerad och provsmakad, tjälaknölen färdig...

Sååå... nu är det väl bara att luta sig tillbaka och njuta av lugnet???

Nä, visst fan, ska ju ha lilla julafton här i em, kidsens farmor och faster m bihang... attans, bara att fortsätta då...

Nu äre jul igen

Granen är klädd och alla klapparna utburna från klädkammaren...

 
Nu är det bara att vänta på att den stora julstämningen ska infinna sig...
kanske måste spela min nya julskiva med mamma mu ;)


Jullov!!!

Jippey, nu är det jullov... ÄNTLIGEN...
Har inventerat hela dagen, å det är TRIST...  Som tur var så bjöd chefen på julbord till lunch, mycket gott... och mycket mättande... sitter fortfarande proppmätt!!!

Hade julklappsutdelning och lotteri på em åxå, alla reklamgrejer som kommer till företaget under året samlas ihop och lottas ut bland alla anställda innan jul.  Jag fick en vinterpåse från citroen, innehållande - isskrapa, bogserlina, reflexväst, låsspray, arbetshandskar och ficklampa!!! Bra att ha i bilen.  Åsså vann jag en t-shirt i  strl XL... med reklamtryck ;)

Nu ska jag ringa och beställa hamburgare till kidsen, jag vill inte ha nån middag...
Raaap...

Kussiluringen kommer hem!!!

Yeehaaa... på lördag kommer hon, min kära kussiluring som jag har saknat sååå...  Tekannan står på värmning redan, å jag längtar!!!

Söta vännen

StAnnapanna har varit förbi och lämnat en kasse på bron medan jag var borta...


Syltkakor (mumsiga), saffransskorpor  (ska smaka senare) och TVÅ julklappar (en till mig och en till älsklingen, spännande) 

Jag har tillbringat kvällen i lägenheten, rensat i röran...  tänker INTE bära en massa skräp i flyttkartongerna... allt sånt ska bort innan!  Minstingen passade på att ta ett bad, blir inte så ofta...

Nu kommer strax älsklingen från jobbet, han har beställt fika, kanske måste plocka fram nåt?!? 
Kram på er <3

vab igen...

Samma barn, samma sjukdom...  stackarn...

Alla julklappar är klara, nästan iaf, håller på med en på lite överkurs bara, ska försöka baka nåt idag, men lusten finns inte riktigt där...

Men gud så trist inlägg... återkommer när det finns nåt att skriva...

vinlotteri igen...

Å ni kan ju gissa hur det gick... ingen vinst idag heller...
Ja, ja, får väl se positivt på det hela, ingen risk att jag får problem med spriten... eller, joo... problem är det ju jag har...  JAG BÄR JU BARA BORT ALLA FLARROR JAG KÖPER... till andra som dricker upp den!!! Haha ;)
Nästa träff blir hos hårfrissan, försäkringskassebönan, hon som verkar ha fyllt byxfickorna med matjord i det här sammanhanget, tog hem andrapriset...  Saknade Hera dock, hoppas hon har det bra i nya huset i nya byn (å att hon saknar oss lite med!!!) 

Annars så håller den stora decembertröttheten på att infinna sig, skulle helst vilja gå isäng direkt efter middan... å sova för natten!!!  Längtar verkligen efter jullov nu... första gången på mååånga år som jag inte jobbar inom handeln och får knega varenda svart dag när mina vänner ligger hemma å jäser... ;)  I år ska jag ligga hemma å fisa!!!

Puss på er <3

Gammal som gatan eller nåt...

Jag har sålt skor idag, massor av skor... riktigt trevligt att stå i affär igen, kanske för att jag vet att det är ett litet gästspel??? och imorron är jag tillbaka som lagerråtta igen =)

På eftermiddan klev det in en kille, rätt ung i mina ögon, men vuxen, eller åtminstone på gränsen...  Han ville köpa en mössa... som passade till en gamling sa han... typ tretti...

Say no more...

Vem är du fega...

... människa som skriver fåniga komentarer under falskt namn till mina inlägg???

Gillar du inte mig eller mina inlägg, så bara sluta läs då!!!

Söndagsstressen...

Idag har jag gjort allt som jag inte orkade/ides göra igår...  Kunde inte sova imorse, så jag steg upp tidigt å bakade både bullar och moccarutor... till min kakgalna familjs stora förtret så gav jag bort allt i en lite tidig julklapp, värsta Karl-Bertil Jonsson... ;)

Fikade hos Ludvigssons och fick rapport från gårdagens bröllop.

Sen hem å börja röja!!!  Skafferiet och två av våra värsta ratskåp har fått sig en ORDENTLIG omgång...  Jag blev alles slut på... så älsklingen (som under tiden jag röjde, smart nog, hållit sig undan hemifrån å skottat svärmors tak) fick fixa middag - frasses!!!  Kidsens lycka.

Fick fika ikväll med, hos allrakärastesyster... (och det gör inget kära du att du missade både påtår och kidsens dricka, vi hojtar om vi vill ha nåt som inte står framme)  <3

Ååå imorron säljer jag skor hela dagen för er som har saknat mig på den butiken =)



Lördagslugnet...

Älsklingen drog iväg till stugan imorse... han har tjatat om skotern länge nog nu, dags att hämta hem den...  Argbiggan gick på badet och jag tog minstingen med mig på en liten ragg!  Första stoppet blev Barsele! Kidsens minsta kusin blev berikad med bobbycar, släp och dockvagn... vi rensar i röran!!!
Sen lyckades vi missa hela hopptävlingen på stallet, attans... allt va slut när vi kom ner...

Nu är det middagsdax, kycklingklubbor och potatisgratäng, yummie =)

Julshopping

Årets julshopping har pga tids- och orkbrist (!) mest utspelat sig på nätet...  Meeen eftersom Argbiggan och Minstingens skola var stängd idag så passade vi på att åka på utflykt, Tonåringen fick ta ledigt några timmar för att hinna med =)
Kidsen älskar att göra sina julklappsinköp på DollarStore, man kan handla massor och det kostar typ 61:- (kassen kostar 1:-) det ska bli spännande att öppna paketen på julafton ;)
Älsklingen köpte mig en ny julskiva, en överraskning som jag fick lyssna på i bilen på vägen hem...

 

Jag satt med ett stort leende på läpparna HELA vägen hem, han vet hur man smörar den mannen ;)

kärlek?!?

image69 (128w x 80h)

Första gången...


Han: JAA...  Äntligen...  Jag trodde aldrig...

Hon: Vill du att jag ska gå?

Han: NEEJ! Tänk inte ens tanken...

Hon: Älskar du mig?

Han: Massor.

Hon: Har du varit otrogen mot mig?

Han: NEJ! Att du ens frågar...

Hon: Vill du kyssa mig?

Han: Absolut, jag tar varje chans jag får...

Hon: Kommer du att slå mig??

Han: Är du galen? Jag är inte den typen.

Hon: Kan jag lita på dig?

Han: Jaa...

Hon: Älskling!


Efter bröllopet... läs nerifrån och upp...

jag är galen...

Hur man upprätthåller galenskapen i livet: 

* Vid lunch, sitt i din parkerade bil med solglasögonen på.  Peka på förbipasserande bilar med en hårtork. Se om de saktar in.

* Sök dig själv via växeln. Försök INTE förställa din röst. 

* När någon ber dig om hjälp, säg: jag delegerar!

*) Varje gång någon ber dig att göra något, fråga om de vill ha pommes frites till det? 

* Ställ sophinken på skrivbordet med en lapp med texten: Inkorg 

* Häll koffeinfritt kaffe i kaffeautomaten i tre veckor. När alla har kommit över sitt koffeinberoende, byt till espresso. 

* I minnesfältet på alla dina inbetalda räkningar skriv: För sexuella tjänster.

* Avsluta alla dina meningar med: "I enlighet med profetian." 

* Använd inte punkt 

* Så ofta som möjligt: hoppa istället för gå. 

* Fråga folk vilket kön de tillhör. Skratta hysteriskt när de har svarat. 

* Specificera att din drive in order är för att "ta med". 

* Sjung med på Operan 

* Gå på poesiafton och fråga varför dikten saknar rytm. 

* Häng myggnät runt ditt skrivbord. Spela band med djungelljud hela dagarna.

* Fem dagar i förväg talar du om för dina vänner att du inte kan komma på deras fest för att du har huvudvärk. 

* Be dina arbetskamrater tilltala dig med ditt Gladiatorsnamn, Rock Hard, eller varför inte Snöret...... 

* När pengarna kommer ut ur bankomaten, skrik "Jag vann!","Jag vann!" "Tredje gången denna vecka!!!"


Fick den här på facebook i veckan... när mitt kortköp på ICA blir godkänt brukar jag ropa BINGO!!!  Betyder det att jag är galen...

trött trött trött

så in i döden trött är jag i veckan...
En hiskelig förkylning att kurera sig i från verkar det som, jag är så trött på kvällarna så jag måste verkligen anstränga mig för att inte glömma bort att andas...
Argbiggan har fått den nu, förkylningen alltså...

Läser Heras_blogg å inser att hon faktiskt har flyttat nu... Känns så knepigt, jag trodde vi skulle få ha kvar henne här på kvarteret åtminstone fram till sommaren... Suck... Egoistiska tankar ;)  Men Vindeln är fint, jag trivdes bra de fyra år jag bodde där... 

Inte en enda lucia har jag sett till än så länge idag, lite trist!!! Trodde nog faktiskt att StAnnapanna skulle komma skridande genom fikarummet  åtminstone... men icket...

Nu ska jag laga middag.. köttfärslimpa me pären!

Å DU!!!  Missa inte Lurfs luciatåg i Stensele ikväll.... 

herrejestanes...

Fick just kommunens (barn och utbildningschefens) förslag i mailen, på vad som ska sparas på inom skolan...  Har bara snabbläst, men tycker det låter lite knepigt...

HT 2013 ska år 4-5-6-7-8-9 finnas på RÖBRO...  jag som är tveksam till att ens sexorna är stora nog...

Varför inte flytta år 4-5 till PARK, år 6 till RÖBRO och lägga ner hela CENTRAL... lokalerna räcker ju till...

Nää... nu ska jag laga kulinarisk middag (makaroner och korv) och sen gå på styrelsemöte...

nobelfest

Argbiggan fick klä sig fint igår, treorna har nobelfest varje år på Park.  Även där märks besparingarna i kommunen, varmrätt och efterrätt hade utgått... kidsen fick (lite besvikna) hålla tillgodo med förrätt...


söndag

Oj vilken skön dag...  Tog en prommis med Älsklingen och minstingen på släp på bobben, orken är inte vad den brukar efter denna hästförkylning, men skönt  med frisk luft i alla fall.
Håller på med en lasagne, StAnnapanna med familj kommer senare och ska hjälpa oss äta upp den.

En grattiskram kan jag åxå passa på att skicka till kussen som har flyttat till Svenstavik under hösten, hon fyller år idag... vet inte riktigt hur mycket ;) men strax över 20 tror jag...  Hmm... undra om inte hon är som AnnasLya gammal... (eller ung då...)  Typ 24???  Saknar iaf våra tekvällar med Cityakuten!!!

Oj vad jag svamlar...


Fönsterputs och lucia

Nu börjar äntligen förkylningen att släppa sitt grepp... skönt...  Har fortfarande snor fulla skallen, men är inte lika hiskeligt trött längre...

Idag har jag putat fönsterna i lägenheten, inne, mellan och ute... Absolut INTE min favoritsysselsättning... men det är väl bäst att passa på när det är plusgrader ute... kanske blir kallare sen i vinter ;)  Känner mig riktigt duktig!!

Minstingen har lussat på Hjärt & Lungsjukas julfest idag.

Såg Idolfinalen med kidsen och Iza igår, inte alls lika spännande som ifjol, förstog att Marie skulle vinna, även om jag höll mer på Amanda...  Tror nog ändå att vi kommer att få höra mer av Amanda i framtiden...

Trevlig fortsättning på helgen allihopa.

Attans förkylning

som inte verkar vilja ge sig...  har varit hemma och tagit det (relativt) lugnt hela veckan, men har fortfarande massa slem, snor å huvudvärk... blir skittrött av minsta lilla ansträngning...

Minstingen ska lussa på hjärt och lungsjukas julfest på lördag, jag har lovat att hon får gå även om hon fortfarande är förkyld... det är ju inte varje dag man får dra på sig både luciakronan och allas uppmärksamhet =)
  Hon gör sitt bästa för att kurera sig iaf... 

Älskade Susen Lusen ringde igår, vi surrade på en stund och när vi lägger på så hör jag Argbiggan lite surt skvallra för en polare... -morsan har suttit i telefon HUR länge som helst, över en timme... -NÄÄ, protesterar jag å tittar samtidigt på telefonen... BARA 57 minuter... sådeså!!!

Till salu...

Diskmaskinen/älsklingen... Minns ni???  Nu vill den ha ett nytt hem... med en ägare som använder den... Taskigt av mig att köpa en arbetsivrig diskmaskin å sen bara dumpa den för en annan...

Nåväl, nästan inte ens inkörd...  INDESIT heter märket, flera program och går relativt tyst... Fullstor.  Hör av dig om du saknar en älskling i ditt kök ;)

Picknick

När kidsen va små å sjuka brukade vi skära massa olika frukt i småbitar på en tallrik och sen ha picknick på en filt på golvet... ett fiffigt och lite roligare sätt att få i barnen något!!! 
Minstingen påminde mig igår, att när man är sjuk så ska man ha picknick...

  Sagt och gjort...


Skickar en styrkekram mitt i sorgen till älskade vännen i en by rätt nära men ändå så långt bort...

Thailand

mamsen ringde just från Thailand... 35 grader varmt... 100 meter till havet... pool utanför hotellfönstret...  god mat... ännu godare öl...  Dom tänker inte komma hem. ;)


BULLAR

blev det!!!  Goooda... 
Allrakärastesyster kom och fikade, väldigt trevligt, hinner inte träffas så ofta...

Sjuklingen hjälpte till med baket. 

Har ont i skallen nu...

Hemma idag

VAB idag, ides inte ens fråga farmor, tar det gärna själv när jag mår som jag mår... Minstingen hostar upp lungorna snart, måste boka tid på Barn å kolla upp medicineringen för hennes astma.  Jobbigt för henne att bli så dålig vid minsta lilla förkylning.



Frös när jag klev upp i morse, så jag gjorde en "liten" brasa i kaminen... vips blev det 32 grader i vardagsrummet, jättemysigt ;)  Ända tills Alvedonet kickade in...  Nu svettas jag MASSOR...  Minstingen som hade suttit framför TV:n flydde ner i källaren...

Har lovat älsklingen att jag ska baka bullar i em om jag är pigg, kommer ni ihåg hur det gick sist??? 
Mitt_förra_bullbak... nåja, den som lever får se...

glasbubbla

Har haft feber inatt, drömt massa mardrömmar å vaknat med jämna mellanrum, ibland blöt i svett, andra gånger i frossa... Inventerade brudarnas rum i en dröm - hur skoj är det??? Räkna leksaker...  Huvva.  Snor fulla skallen har jag, bor i en glasbubbla idag.  men inget lite TREO inte kan bota!!!

Åt en väldigt god middags hos familjen Ludvigs igår, kom hem vid nio och va HELT slut på...  Dom hade hamnat på 40-års kalas senare på kvällen, tur att jag gick hem å isäng!!!

Argbiggans rum är färdigt, men jag upptäckte att det faktiskt är ÄNNU svårare än Tonåringens rum att fota...

      Är så nöjd med golvet... å fondväggen!!!

Ljusgrottetävling och julskyltning idag, nästan bara najs, med lite irritationsmoment...  Men fina ljusgrottor blev det ;)

Kunos kom på kaffe å glass efter maten, alltid lika trevligt!  Hoppas fortfarande på ett bröllop där, vill så gärna gå...

I morse kl 10 svensk tid landade mam/pap å gänget i Thailand... Supernajs...

Besvikelse...

... gör ont... och jag lär mig ALDRIG...  Nåja, det är bara att bita ihop och låtsas som ingenting... den här gången åxå...  Skit å FUCK...  Skönt att jag har så underbar familj och fina vänner... som finns där mitt i min skit.

Lördag idag, en skön och ledig dag!!!  Fast jag vaknade med massa snor i skallen i morse, hoppas det går över fort.  Älsklingen fixar det sista på Argbiggans rum idag, ska försöka hänga gardiner i em å sen kommer kanske bilder :)
Middag hos familjen Ludvigs i kväll, najs!

Har helt släppt tanken på ALMANACKAN...  Gick in på älsklingens jobbdator och gjorde i ordning min önskealmanacka på http://www.personligalmanacka.se/ , sen lämnade jag sidan öppen... får väl se om han fattade vinken... kanske ligger den i en julklapp den 24:e...  Tack Anna för tipset.

Nää... nu kanske jag ska försöka lyfta på röven, har HELA min garderob liggande i en sopsäck i källaren, ska nog börja packa upp den... är lite less på kläderna som ligger i högen i tvättstugan, har använt dom om och om och om alldeles för länge nu... 

Trevlig helg på er <3

Ingen julfest

orkade vi med igår, varken jag eller StAnnapanna, en lugn å skön hemmakväll blev det istället, i soffhörnet med popcorn, snarr å clemmisar till semin av idol.

Hade nog hoppats på Amanda och Daniel i final, men det blir nog bra så här åxå.  Tycker Amanda har en så härlig röst och sådant stort spann - hon verkar kunna sjunga allt!!!  Marie måste nog jobba på sitt scenspråk, människan är ju jätteduktig på att sjunga men hon går inte att titta på... Åsså kondisen... tänk en konsert med henne, med lite rockigare låtar... hon pallar ju knappt EN låt!!!  En idol måste fixa helheten tycker jag.

Nä, nu börjar strax melodikrysset, lördagsnöjet i familjerna Johansson/Granberg/Jirlen/Jonsson/Häggkvist... 

Glöm inte HOCKEYN idag kl 14,00...

RSS 2.0