...

En ängel flög förbi
Mot himmelen så fri
Men hon lämnade sitt leende
på vår jord
Som en sol som värmer oss
Och som himmels stjärnebloss
Så vi kan betrakta livets
skeende - med en tro
Kärleken är

Patrik 1,5

Igår satt min mamma på balkongen och njöt av solen medans jag satt inne vid datorn och gjorde läxa...  Tycker det ser ut som att hon saknar Thailand lite...



Lunch och semla med två trevliga bönor på min favoritmack =)

På kvällen såg vi film och vräkte i oss godis och ostkrokar hos Jennie...

Poster

Såg den som teater på Folkets Hus redan 1996, faktiskt bättre då...  ;)

Att jag aldrig lär mig...

Potatisgratäng och kantarellsås i söndags...
Rester av det i måndags...
Semla på skolan på Fettisdagen...
Semla på macken idag...

Min mage värker... jag luktar asgam... men jag lär mig aldrig!



Pimp my ride...

Min sport-Jetta blev ju pimpad här om dagen...  Jag klurade ut vilka pimparna va idag =)  Borde ha förstått det på det rosa snöret...  Pimp 2 har INGET pokerface...

Jag nämner inga namn, men hon och hon är två väldigt rosa bönor ;) 

 

Jag är filmstjärna =)


Snipp, snapp, snut - så va helgen slut!

Tjo hej vad tiden går fort när man har roligt!

Fredagen tillbringade jag mest på Akkan, förmiddagen med 2 klasskompisar, med näsan i böckerna (surrade bara LITE...) sen lunch på samma ställe med ett gäng glada brudar, bla sötaste Lina, måste ju passa på när hon är hemma! 

Jag blev lixom kvar där på Akkan och då dök, som av en händelse, StAnnapanna upp... så vi fikade lite.  Tillslut fick jag gå hem...  Men framåt middagstid dök han, den bäste, och Isa upp, så jag bjöd på middag å sen slappade vi i alla soffhörn vi kunde hitta hela kvällen... Let´s dance och popcorn, inte alls illa pinkat på en fredagkväll!

Lördagen bjöd som vanligt på melodikrysset och sen hade jag lovat att jobba, men några timmar går ju rätt fort och efter jobbet blev det paltmiddag i Stensele, jag, Lina och StAnnapanna fick ha lite skoj med HH, jag undrar om hon har slutat rodna än??? Har en jättefin bild på skojet, men jag tror inte jag törs lägga ut den här... inte ens med retusch?!

Ett glas vin till melodifestivalen med Isa och Lina, trevligt med surr...
Isa och Spiro lånade lillprinsessans rum och sov över, prinsessan parkerade sig så nöjt i min säng, hon sover så bra säger hon, när vi får trängas lite =)

I morse gräddade vi våfflor lagom till herrstafetten, gott gott... 



Vi slöt bort Loppan och tog en prommis upp till slalombacken ist, tittade lite på prinsessorna som åkte.  Lite träning med Spiro både på vägen upp och ner.  Han, den bäste hade lagat middag idag, tog med mig Isa dit och vi åt så vi närapå sprack!  Efter maten utklassade jag alla först i Buzz å sen i Singstar, jädrar va jag är bra!!!  Nu värker det i min mage, middagen var inte laktosfri, inte ens i närheten, så imorron blir det förmodligen synd om mina klasskamrater...

Nu ska jag krypa isäng med dagens bok, Min bästa väns dotter av Dorothy Koomson.

Pimp my ride...

I morse när jag kom upp på parkeringen fann jag min lilla sport-Jettta pimpad =)

På kulan hade någon bundit fast tomflaskor i ett snöre, kan se kul ut om jag kommer körande med sånt hängande på släp, och på rutan satt ett litet meddelande om praktiska raggningsrepliker vid behov...

Min favorit var - min säng gnisslar, vill du höra???

På motorhuven låg en hög med böcker dessutom, men det var förvirrade Isa som hade glömt dem där igår... en kombination av för mycket kyckling i magen och för lite sömn skulle jag tro ;)

Idag serveras det palt i Stensele, tror det blir sånt till middag!

Boknörd... jepp!


SURPRISE

Dagens överraskning var när Lina helt plötslig stog framför mig på hockeyn och log från öra till öra - SURPRISE =)  Tog ett tag innan jag fattade, hon ska ju lixom vara i Uppsala!!!

Att SIK vann med 11-3 blev som en bonus ;)

KATASTROF

Mitt i smeten har jag tillbringat dagen, spelat skadad ungdom ;) i -20 grader ungefär, skönt att det blev varmare än igår iaf! 
Jag blev knuffad utför en trapp i trängseln när det började brinna... efterfest vid 04.00, lite alkohol inblandat... jag fick en skallskada och misstänkt brusten mjälte...  måttligt rökskadad...  Stackars kompisen som jag måste ha landat på, fick en öppen lårfraktur... aj, aj! 

Lite svårt att spela skadad till en början, men efter en stund var vi nog inne i våra roller allihopa, riktigt intressant att kolla insatserna från alla inblandade instanser på nära håll!  Jag har väldigt positiva bilder av räddningstjänst, ambulans och sjukstugan, de tog hand om mig på ett mycket proffsigt sätt.  På lite drygt en timme från att larmet hade gått, var jag utburen ur huset, lastad i ambulans, omhändertagen på sjukstugan och på väg i helikopter mot Umeå för operation!!! (inte på riktigt då, fick inte åka helikopter...) Trots att hela sjukstugan var belamrad med skadade och chockade människor, plus en hel del panikslagna anhöriga!

Polisen och POSOM-gruppen var åxå delaktiga, men jag hann inte träffa dem på plats, jag var lite för allvarligt skadad!  Skoj och intressant, jag hoppas det blir fler övningar!

Har inga bra bilder än, min kamera låg naturligtvis hemma och med mobilen blir inte bilderna bättre än så här...



Tjing pling, nu har jag tvättat bort sotet, blodet var svårare att få bort, är alles röd under näsan än =)  Å nu är det hockey!!!  Vi ses väl där?!
 

Flodhästar i kylan?!

VG på provet vi skrev förra veckan, mycket bra på provet i morse, mycket bra på datan som skulle vara inne idag...
Jag är nöjd!

Men ingen rast, ingen ro, imorron är det katastrofövning hela dagen, enligt yr.no ska det hålla ungefär samma temperatur då som de senaste dagarna, det kan det bli smått kyligt att vara ute någon längre stund...  -28 i morse... Brr...

Sen är det bara att ta tag i veckans läxa, många kapitel ska läsas och många frågor som ska svaras på...


Måste förresten kolla upp min syn snart, sprang in en snabbis på stallet igåt och läste i förbifarten på en lapp på väggen att man kunde hyra FLODHÄST...  Den skulle nog frysa rätt bra här...



Efter tandläkaren...

Efter tandläkaren kan man vara lite vimsig ibland...

Söndag IGEN!!!

Shit vad veckorna springer iväg, nu är det söndag IGEN!!!  Helgen har mest bestått av jobb, men lite mys har vi iaf hunnit med... Storprinsessan och bästa-Jacob har varit hemma och när jag har jobbat har de varit i backen, sett massa film och jagat varann runt lägenheten... småbarn ;) 



Lillprinsessan har varit med mig på jobbet och sen har vi mysat med godis till melodifestivalen. Isa och prutt-Spiro tillbringade lördagkvällen med oss, mestadels i horisontalt läge... trött, trött när det blir helg.

Mellanprinsessan har spelat fotboll i Lycksele hela helgen, en stor eloge till mammorna Wiklund och Lundberg som tillbringat närmare 48 timmar tillsammans med ett gäng skränande sockerspeedade 10 och 11-åringar... kan inte ha blivit många timmars sömn där inte... men prinsessan var nöjd!

Idag har vi hämtat hem två mycket trötta fotbollsbrudar, övningskört lite, suttit med för sista gången som styrelseledamot på årsmöte i Ryttarföreningen och sett till att tonåringarna kom med bussen mot kusten...

Nu är det dags att göra det sista på läxan inför morrondagen samt försöka hålla den extremt trötta prinsessan vaken tills det är sängdags  ;)

sol

Fredag i dag, absolut underbart ute, -16, vit, vitt, vitt och solen skiner från en klarblå himmel! Love it!
Storprinsessan är snart på väg hemöver med bästa-Jacob i släptåg, jag längtar efter dem båda två, mina fina tonåringar =)
Gårdagen spenderades i Lycksele med mellanprinsessan, det blev både Dollar och Frasses, och ett besök på lassa.  Sen järnet hemöver, 15,40 svängde vi in på parkeringen hemma å 16,00 va jag på plats på jobbet... svettigt!

Ha en trevlig helg mina vänner, det tänker jag!


Segt...

blogg.se är segare ikväll än skolbespisningspalten på 80-talet... vad är det för fel???


Ett litet ordspråk till alla er pessimister där ute - om du tycker att DU har det besvärligt, titta då på en tax som försöker ta sig fram i djupsnö...  ;)


1985

Mer tonårsnostalgi...  Året är 1985, jag är fjortis så det sprakar om det, det är disco på UG och vid skivspelaren stod förmodligen Nobbe som ensam härskare.  Kvällens lyckligaste 5 minuter när jag får dansa tryckare i mörkret med veckans kärlek...  ;) 
Minns inte vem han var just då, men kär var jag!!!


SURDEGAR

Det är så skönt när man tar tag i gamla surdegar som ligger över en som ett ok...  Härligt, härligt, på mindre än 10 minuter var allt ordnat...

Surdeg = saker som måste ordnas fast man egentligen inte alls har lust, som man bara skjuter framför sig tills det nästan är för sent!!!


En annan sorts surdeg... ;)

En ovanlig tisdag

Jag och bästa-Isa har klurat ut varför tävlingssimmare använder badmössa!!!  Inte för att det ska bli mindre motstånd i vattnet och gå fortare som jag trodde tidigare... nej, nej... det är helt enkelt för att dom inte ska drunkna!!!

Prova själva ska ni få se?!  Crawla några längder med ditt halvlånga hår utsläppt, varannat simtag vrider du ansiktet åt valfritt håll (vänster tar jag) för att andas, precis som vanligt...  Vad händer???  Jo, hår fulla ansiktet och munnen, blött hår, och vattnet från håret rinner, av tyngdlagen ner mot vattenytan igen, och passerar munnen som precis då drar efter andan... lite jobbigt är det ju att simma, man blir lätt flåsig... 
Resultatet blir naturligtvis att du drar in allt vatten i lungorna... med risk för att drunkna...



Så kontentan av vår tisdagsfilosofi är enkel, använd badmössa när du simmar så lever du längre ;)  Snygg blir man åxå!!!


Söndagkväll

Det har fortsatt att snöa hela helgen, trots 20 minusgrader...  Massor av snö kommer det, hurra, vi kommer att kunna åka slalom fram till midsommar ungefär ;)

Idag har vi hunnit med en snabbis på Loppan, inga fynd, men fikat smakade bra som vanligt! 

Middag på hotellet med en nybliven brud och ett gäng vänner... en slags försenad minimöhippa!  Relativt bra mat, men inte riktigt någon 10-poängare, för slanten det kostade hade jag nog förväntat mig mer...  Nåja, trevligt sällskap iaf.


Nu ska jag nog krypa isäng och läsa lite mer om virus och bakterier, har inte riktigt koll på dem än!

Senast lästa...

Jag har läst Karin Fossum ett tag, jag läser gärna mycket av en författare när det finns flera böcker som hör ihop. De senaste veckorna är det kriminalkomissarie Konrad Sejer som har hållit mig sällskap.

   
   
  


Inte alls dumma, rekomenderas!


Melodifestivalen

Gårdagens deltävling i melodifestivalen tycker jag var lite underlig... fanns det någon logik i själva tävlingsmomentet?  De som gick vidare fick tävla mot varann eller???  Å sen kunde de bli utröstade fast de lixom hade gått vidare???  Eller så gick de vidare på flera ställen samtidigt???  Hmm, nån som fattade kan väl vara snäll och förklara?!

Å vilka låtar sen... Undra hur utbudet av inskickade låtar har sett ut när det här var bäst... Ja, ja... det blir nog bra tillslut. ;)


Fast först var vi på hockey igår, jag och lillprinsessan, hemmalaget förlorade stort, men jag tycker de kämpar på bra.  Två hemmamatcher kvar om jag har fattat det rätt på hemsidan.
 
Vi hade turen att bli bjudna på middag hos Ludvigssons senare på kvällen, mellan hockeyn och melodifestivalen, frun i huset gjorde paj, jag fixade sallad och min mellanprinsessa fixade godismuffins till efterrätt =)  Mums!
 

Veckans överraskning

Jag blir glad ända in i själen när en, för mig, helt främmande karl, lyckas leta upp mig och mitt telefonnummer, och bara ringer för att berätta, att han suttit på lillprinsessans senaste uppträdande med FillaJoykören och imponerats av hennes sångförmåga! 
Kusin till min pappa är han, den helt främmande karln, men jag vet inte alls vem han är! (kanske inte så ovanligt???)
Han berättade att vi minsann släktar från en klockare på 1800-talet, och förmodligen är det därifrån min prinsessa, med ganska utspätt klockarblod, ärvt sina förmågor!

Bjuder på en bild på mig och pappa, lite kredit ska han väl ha som har försett lillprinsessan med rätt blod =)


SATURDAY-MORNING!

Lite vinda är mina ögon idag, jag är trött som en... jag vet inte vad, nåt trött djur kanske???  Vaknade efter en knapp halvtimmas sömn inatt av EN telefonsignal... sen la fyllskallen i andra änden på!  Hjärtat dunkade länge, jag blir lite rädd när telefonen ringer på natten!!! 
Sedan var det stört omöjligt att somna om, jag vred och vände mig, jag tände och läste ut min bok, jag filosoferade... men sova kunde jag INTE... Halv fem imorse tittade jag på klockan sista gången...
Han ligger inte på min plus-lista idag, fyllskallen...

Men nu är  melodikrysset löst å sen blev det myslunch med prinsessorna, man kan få höra så mycket roligt av dem ;) 
-21 på min termometer, å mina örsnibbar är väldigt känsliga just nu, de är ömma, röda och kliar massor, tror jag förfrös dem lite i backen i söndags, fartvindarna ni vet...  ;)  Får ta en modell större på mössan idag??

Klockan två börjar hockeyn, ni ska väl dit???

Snö, bakterier och nålar!

Hmm... mycket trist när det inte kommer några nya inlägg i min blogg!!!  Ingen som uppdaterar...

Ja, ja, det blir väl så när tiden inte riktigt räcker till...  I veckan har det, förutom blindstyrena i klassen, mest handlat om mikrobiologi... ni vet virus, bakterier, immunförsvar å sånt...

27 cm snö har det kommit, på drygt 2 dygn, det sa grannen!  Jag tycker det är toppen, då blir slalombacken mycket bättre att åka i!  En av anledningarna till varför jag har valt att bo i Norrland ju!  I love snö <3
Annars händer det inte mycket, jag har fått akupunktur för första gången i mitt liv... nålrädd som jag är låg jag mest och svettades... men hjälper det kan jag tänka mig att göra det fler gånger!



Nu är det iaf helg... den ska jag tillbringa med kidsen, hockey, popcorn å mikrobiologin...

Blind-date ;)

Kolla in blindstyrena!

  
Jag å Jennie                     Sandra å Maria 

Vi har haft synnedsättningar, varit ledsagare och absolut helblinda på skolan idag...  Inte så lätt alla gånger, en del stoppade maten i näsan, andra drack cola med korken kvar...

____________________________________

Dagens bästa -
Sandra (absolut helblond) -Jag har fått ett blondinskämt på SMS som jag inte fattar!!!


-20 å gnistrande klart

Efter veckan och helgen som gått fick jag en behövlig energipåfyllning idag... -20 när vi vaknade i morse, framemot klockan två var det behagliga -14 ;) Strålande sol från en klarblå himmel, bitande kallt om näsan av fartvindarna i slalombacken, men åååhhhh så vackert!!! 
Jag älskar Norrland!!!

  
  

________________________________________

Igår var jag på sparkfest med bästa-Isa, full fart med asgarv på en bitvis vobblande spark runt Stensele. Mycket god mat och många trevliga människor hann vi med under några intensiva timmar! Kul! 

Alldeles i lämplig tid kom StAnnapanna å skjutsade hem mig till storprinsessan, vi mös i soffan till Rädda Willy 2 innan ögonlocken började dala.


Imorron är det skola igen...


RSS 2.0