Mer borta än vanligt...

Det är lite mycket just nu... å det märks rätt tydligt på mitt minne...  Är det kasst i vanliga fall så blir det totalt värdelöst i stressiga situationer!!!  Just nu är det inte bara situationerna som är stressiga, hela min vecka är helt upp och ner...

Ett exempel... Vi har en del läxa i skolan, plus ett grupparbete som ska redovisas på måndag, så vi delade in oss i grupper i går em, delade uppgifterna mellan oss och gick hem, vi skulle jobba enskilt på fm idag och träffas efter lunch för lite sammanställning...

I morse satt jag mig framför datorn och började söka information på nätet, jag samlade, gallrade, spaltade och fick tillslut ihop något som jag var hyfsat nöjd med, en bra början iaf!

När jag kom till skolan frågade jag mina polare lite sådär i förbigående om dom hade kollat upp sina uppgifter om alla tre typer??? Två fågelholkar mötte mig... Tre typer av vaddå, frågade dom i mun på varann??? Jamen, sa jag, typ 1, typ 2 och graviditetsdiabetes... ??? DIABETES sa dom (i kör igen!)  Vi skulle väl ändå göra grupparbetet om EPILEPSI???

...

Jag hoppas verkligen vi ska jobba med diabetes snart... för jag har en riktigt bra början på mitt arbete då...

Veckan som gått...

Lessen att jag är lite sen på uppdateringar, tiden och lusten finns lixom inte för bloggen just nu...

I veckan som varit har jag i alla fall -
*Börjat skola!!! Hör å häpna, många, många år sedan sist, skitjobbigt att sitta still hela dagarna och all korvstoppning i huvet!!!  Därav min otroliga trötthet på kvällarna skulle jag tro? Kommer väl in i det så småningom hoppas jag, känns kul! Undersköterska har jag tänkt bli om tre terminer.
*Läxor, massor av läxor... Jag läser och läser, skriver och renskriver... Tufft men ganska roligt!
*Tapetserat om köket! Med hjälp av han, den bäste är jag en liten bit på väg i att göra mitt nya hem till mitt och prinsessornas! Bakom kyl och frys fanns tydliga spår av företrädarna... Trist att städa efter andra, men men... Ett rum klart, fem kvar =)
*Sett hockey. Jag gillar att gå på hockey i lilla Storuman, att se A-laget som spelar i div 3 göra sitt absolut bästa, att se alla ideella människor som hjälps åt för att få sin idrott och förening framåt!
*Tvättat och lagat mat, precis som hos alla andra familjer går en himla massa tid åt till vardagssysslor, ett stort plus är att jag försöker göra det mesta tillsammans med prinsessorna, då hinner vi umgås!
*Sessornas sänggavlar! En surdeg som väntat sedan vi flyttade in, men nu är de klädda och uppskruvade, tillsammans med sänglamporna!
*Lunchat med en vän. Alltid trevlig.
*Sett Ferry  åka snabbast av alla! Vad han kan!
*Loppan! StAnnapanna stressade iväg mig dit idag, några småfynd gjorde vi, men mest trevligt med fikat tror jag =)
*Klurat på en del! Bland annat varför HH blir röd som en tomat ibland... Ska fortsätta klura på det!

Ja, ja... det var en del i alla fall... Hoppas ni har det bra i januarimörkret mina vänner, mina päron har åtminstone det, dom ringde idag igen =) 

Nostalgitripp

Fortsätter min nostalgitripp...  Kolla in Clabbes väldigt gröna overall, bandets coola scenkläder och En rökfri Generation-loggan i bakgrunden på scenen...  Inspelat 1980, jag gick fortfarande på lågstadiet och upptäckte inte Noice än på ett bra tag... Hasse Carlsson som sjunger är yngst i bandet med sina 15 år, imponerande tycker jag.  
 
Njut sedan av låten, det här är höstadiet i ett nötskal för mig!
/Smyg-punk-Mejan *haha* 


Happy Days...

För mig är det kanske en fredagkväll, typ imorron... isladan kl 19,30... Derby SIK-Lycksele...

Eller kanske Fonzie... på engelskalektionerna under högstadietiden... Lennart Sandgren brukade avsluta veckans lektioner med ett avsnitt ur Happy Days ;)  Det var tider det!!!



Vad är dina happy days???

Nalle Puh är en klok liten björn

Om personen du talar med inte tycks lyssna, var tålmodig.  
Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat
.

Jag förstår inte...

Läste just på www.alltomstoruman.se att Mattias Gimvall tog ett DM-tecken i på skidor, fristil i VETERAN-DM... han är ju för tusan YNGRE än vad jag är...  vad innebär det då att jag är???  Äldre än veteran... 

den är svensk, den är svensk, den är svensk, den är SVENSK!!!

Jag pratar förstås om min telefon, den som har varit english rätt länge nu... 

Först å främst har det inte funnits någon svensk mjukvaruuppdatering att ladda ner, å när den väl kom så tordes jag baske mig inte laborera mer...  är man datadyslexiker ska man vara lite försiktig med nerladdningar å sånt...  Så här har jag gått månad ut å månad in, med min jädra engelska telefon... Man vänjer sig ju...

Men idag!!!  Haha, jag bara ler för mig själv hela tiden, den är svensk, den är svensk, den är äntligen svensk igen =)

Jag är så duktig på att utbyta tjänster mot gentjänster, jag brukar bjuda hem han, den bäste, på middag när något ska fixas... åtminstone sånt jag är för feg eller svag för att fixa själv...  Han äter här rätt ofta ;)

Idag fick han tunnpannkaka!  Å jag fick en svensk mjukvara i min telefon!!!


Ja, jag är lycklig, ja, jag är lycklig, ja, jag är lycklig måndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag, jag är lycklig, ja, jag är lycklig, ja, jag är lycklig hela långa veckan ut!


Supertrött!!!

Oj, oj... jag är så trött så ögonen bara ramlar igen... har somnat flera gånger framför TV:n ikväll, prinsessorna fnissar åt mig...

Återkommer en annan dag...

Zzzzzzz........ zzzzz....

Söndagkväll

Söndagkväll, klockan är nio och det är snart dags att krypa isäng... äntligen!!!  Det blev både två och tre glas vin hos vännen igår, ett gäng trevliga brudar som surrade och spelade lite spel, Med_andra_ord, väldigt skoj och väldigt stressande!!! 

Sent blev det, med mina mått mätt iaf, och av någon underlig anledning la jag mig och läste när jag kom hem därifrån, mitt i natten... lite smådragen som jag var fick jag blunda med ett öga för att se texten och jag får förmodligen läsa om hela kapitlet ikväll!!! 

Mamsen ringde från Thailand idag, hon hade problem att få upp sin man ur havet som höll den behagliga temperaturen av 30 grader... 32 i skuggan... strålande sol... kalla öl... Låter rätt bra tycker jag =)

Hockeyn idag var spännande, slutade 4-4...  på fredagkväll är det dags igen, du bokar väl in det i din almanacka??? 



__________________________________
I morron ska jag prova något nytt...

Hockey

Visst ses vi på ladan idag, matchen börjar 15,00...

Lördag hela veckan

Eller åtminstone hela dagen!  29 grader varmt var det idag... en luftfuktighet på 56%... svettigt!!!  På mitt jobb då naturligtvis, men det kunde lika gärna ha varit i Thailand hos päronen... samma lika där!  ;)

Melodikrysset gick bra imorse, några frågetecken blev kvar efteråt, men de har rätat ut sig under dagen.

Jag skulle gärna ha varit i Lycksele idag, på Burkarcupen, bra mycket roligare än en vanlig skotertävling!  Men jag jobbade ju...  Slalombacken öppnade åxå idag, ännu ett ställe jag hellre skulle ha befunnit mig på!  Hoppas det blir en lång säsong, helst utan brutna revben... minns ni?  Mera...  Det var synd om mig då ;) *haha* klantskalle kan jag säga idag!!!

Nu ska jag svira om och traska iväg till en najs böna för lite surr och ett vinglas eller två!

Shit pommes...

ÄNNU kallare i morse... min termometer visade -29...  Men nu är det bara -12, skönt!

Idag har jag tvättat, druckit kaffe med StAnnapanna, matat hästarna på stallet med julgranar, fikat med StAnnapanna (en gång till) och MC, jobbat i 30 graders värme och sett Let´s dance med han, den bäste och min älskade prinsessor...

Jag kunde däremot INTE åka på roadtrip till Villis idag med HH, jädra skit, jag ville verkligen åka, men det krockade med jobbet...  och jag kunde inte heller följa bästa Isa till Lycksele, för det krockade både med roadtrippen till Villis och jobbet!!! 

Nåja... vad är väl en roadtrip till Villis?  Den kan vara dötrist och långtråkig och alldeles... alldeles underbar!


Brr...

Jag tog Jettan till Isa, men hon frös åxå stackarn... (jettan tänkte jag då, inte Isa) det går knappt att växla, å dörrarna fryser igen, jag får lirka och locka... på Näset var det -28.



Det är kallt som stryk ute, snoret fryser i näsan när man andas!  Men vackert!!!  Jag gillar Norrland!  På lördag öppnar slalombacken, hoppas det blir lite mildare bara!
Drog en repa förbi favoritmacken när jag lix va ute, dom har gott kaffe och trevligt sällskap ;)

Nu är det snart jobb, jag är glad att jag jobbar inomhus sånna här dagar, tänker på alla stackare som måste vara ute i kylan.  På mitt jobb är det närmare 30 grader!!! Varmt!!!


Kallt, kallt...

-24 visar min termometer idag, den sitter inne på balkongen och brukar alltid visa ett par grader mildare än verkligheten...  Skulle tro att jag får lägga på 3-4 grader...  Brr...  Tänk att det slaskade i början på veckan, vilket omslag!!!  Men det är klart och fint ute, solen lyser även om den ligger väldigt lågt... 

Undra hur päronen har det??? ;) 

Bästa Isa har lovat mig lunch idag, jag hade tänkt stoppa in ljudboken i örat och traska ner, men nu vette f-n om jag inte ångrade mig ;)  Området kring BioStor brukar ha rekord varje köldknäpp, jag kanske fryser fast på vägen!

Igår lagade jag smarrig middag hos han, den bästa... blev bjuden på middag och fick laga den själv ;)  smart av honom!  Haha, gott blev det iaf, jag bjöd med mig Isa åxå...  Sen var det gofika hos födelsedagsbarnet, med tillhörande surr med alla trevliga brudar.  StAnnapannas man lyckades bita lös en STOR plomb i en kindtand med tårtan... imponerande...  ;)  När fikat tog slut hamnade jag på rygg i Isas psyksoffa, det var länge sen sist...  Vi slötittade på Heidi på kunskapskanalen, Winnerbäck på ettan och Idoljuryn på fyran med en kopp te till, sen tyckte jag så synd om Jettaskrutten som stog ute alldeles ensam i kylan, så jag åkte hem... med en trave böcker under armen!!!

Jag gillar alla mina vänner...

Till Mia

Med en enkel tulipan
på bemärkelsedan
vi har den äran
vi har den äran
att gratulera...



Ikväll blir det tårta hos födelsedagsbarnet <3

__________________________________________
Men först ska jag ner i en mörk källare med en främmande karl och visa upp min stora skatt!!!  De ni ;)

Tegel

Nu är den äntligen slut... utläst och återlämnad till bibblan... Å jag kan inte säga att jag är helt imponerad...   
Tegelstenen som legat på mitt sängbord lääänge, den va jobbig!  Bra bitvis, helkonstig andra bitar. 

Jag läser fort i vanliga fall, fort och lite slarvigt.  Ibland fastnar jag i böcker som måste läsas ordentligt, som man inte kan skumläsa... då tar det tid tycker jag... lite irriterad blir jag åxå... att det tar sån tid då...

De välvilliga av Jonathan Littell är ingen bok jag rekomenderar i alla fall, om du inte är extremt intresserad av död, blod, inälvor, avföring, sexuella avvikelser, psykoser, sadism eller har en konstig nazistig böjelse!


Nu ska jag läsa något lättsmält, men först ska jag borsta tänderna riktigt ordentligt, så att jag får bort den bittra smaken av andra världskriget och förintelsen ur min mun...


Oh no...

Ny förkylning på inkommande... trots att den förra knappt har tagit slut!!!  Jag håller tummarna för att den här ska gå över fortare än kvickt  ;)  och att jag slipper febern, den är jobbig!

Men är jag glad att jag inte har vinterkräksjuka iaf, jämfört med den måste en förkylning vara en baggis!
*peppar, peppar*

Nintendo-nostalgi

Vilken najs kväll!  Har fyllt upp energinivån till nästan max!!!  Bästa Isa har varit här, vi surrade MASSOR, avhandlade allt mellan himmel och jord, vi tog en skön en prommis med hennes fyrbente vän och sen en riktig nostaligafton, flera timmar framför Nintendo SNES och Super Mario Bros... Isa gav sig inte förrän hon hade varvat spelet!!! 

Haha, där kan man lugnt säga att spelet sitter i ryggmärgen, ibland hoppar Mario el Luigi till, slår skallen i en tegelsten och upp hoppar ett extraliv... trots att både jag och Isa för länge sedan har glömt bort att den gröna svampen finns där så finns det kvar i bakhuvudet och tummen trycker på hoppa alldeles av sig själv!!!  Ja, ni Nintendofans vet säkert vad jag menar... och ni andra, ni har missat en värld full av små hoppande gubbar, svampar, tunnlar, vattenvärldar och monster som vaktar prinsessan ;)


Min nya <3

Jag har en ny favoritlåt!  Med mycket volym och massa basdunk serveras den bäst...

Lyssna och njut =)

Close but no cigar...

För förtydligande...

1. JAG 125 poäng
2. Han 119 p
3. Mellanprinsessan 118 p
4. Lillprinsessan 97 p

Nära skjuter ingen hare...

;)


Plumprevanschen...



...som kom av sig skulle man kunna säga!!!  Han, den bästa, ville ju ha revansch efter veckans snöpliga jumboplacering...  Så i kväll bjöds han på både min berömda lasagne och ett försök till upprättelse!!!  Men det är svårt att rå på en mästare kan jag lugnt konstatera...  Visst, han klådde barnen... men det krävs nog lite mer för att komma upp i mina poäng ;)

*moahahaha*

Popcorn

Popcorn, Ben & Jerrys och resterna från fredagsgodiset står på mysmenyn ikväll...

Lördagen har bestått av Melodikrysset, fika på Akkan med vännerna, klippning av han, den bäste, en stund på badet, te och övervakning av StAnnapannas målning och nu alltså lördagsmys i soffan med mellanprinsessan <3

Trevlig helg på er!

Currykryss å sushi

Jag har smakat sushi idag, för allra första gången...  Jag vill inte säga att det var äckligt, för det var det inte!  Men lite konstig konstistens tycker jag?!...  Bästa-Isa hade lagat och bjöd på lunch.  AL med närapå sprickfärdig mage kom förbi en sväng... MC åxå... Najs med en tjej-surr-stund, synd bara att tiden går så fort när man har trevligt! 
Hmm, men sushi måste jag nog prova någon fler gång innan jag kan bestämma om jag gillar det eller inte...  ;)



Annars har vi diskuterat Curry!!  Currykryss/linjer...  Varken jag eller lillprinsessan sover riktigt bra i nya lägenheten, svårt att komma till ro och somna, drömmer mycket, vaknar ofta, svårt att somna om...  Våra sängar står åt precis samma håll efter samma vägg...  Huset står i nord/sydlig riktning... helst ska man inte bygga så enligt herr C...  Är det bara båg eller ligger det något i det??? 
Har flyttat prinsessans säng i em, den står kvar i samma riktning och efter samma vägg, men med huvudet mot en annan vägg... hoppas hon  kan komma till ro nu...   Det är svårare att möbera om mitt rum, mycket mindre plats där!

Men nu är det fredag... snart dags att plocka fram godispåsen ;)


PLUMP

Tänkte bara redovisa resultatet från kvällens plump-omgång... han, den bäste fick bråttom iväg och hann aldrig få höra att HAN LOOSA STOOORT!!!  ;)

Lillprinsessan vann med 162 poäng
Undertecknad kom tvåa med 149...
Mellanprinsessan trea med 123...
å han, den bästa (inte på kortspel då, men i mycket annat...) landade på sista plats (jumbo) med sina fjuttiga 100 poäng...

Det är inte lätt att va ödmjuk *mohaha*

Päronen...

mina alltså, åkte till Thailand idag... tre veckor med sol och bad!!!  Jag är lite avis jag ;)


Min typ av humor ;)

www.tjuvlyssnat.se

ICA-butik, norra Stockholm

En kille ~23 sitter i kassan. Ett par i samma ålder lägger upp sina varor - kondomer, chips och dipp - på bandet. Killen i kassan ser ut att anstränga sig för att verka oberörd över kondomerna.
Kassakillen: Så ni ska hem och dippa ikväll?
Paret ser besvärat ut.
Kassakillen: Ööh, oj! Förlåt, jag menade...
Paret betalar och försvinner snabbt därifrån.


Min vän...

...kaffekompisen, alias StAnnapanna  är tillbaka på spåret... Lite blekare än vanligt men tillbaka!!!  Me like <3


En naken Björn Ferry...

...känns inte direkt som en nyhet för oss Storumanbor, vi har nog (de flesta iaf) sett honom utvikt  tidigare ;)

Jag fick äran (!) under mina år som fotograf att ta nakenbilder på honom och frun, instängda i min ateljé under värsta högsommarvärmen för några år sedan...  Naken, rå styrka skulle bilderna visa på... 
Pryd som jag är (innerst inne ÄR jag faktiskt det) blev jag alldeles svettig av både sommarvärmen och rodnaden som hettade på kinderna när han struttade omkring och spexade loss under några timmars intensivt fotograferande, i motsats till mig väldigt naturlig i sin nakenhet...

Självklart använde jag en av bilderna till det årets julskyltning, så Storumanborna kunde glatt (och förmodligen lite generat) studera en 50x75 cm förstoring, på bästa plats i skyltfönstret,  på en spritt språngande bar skidskyttestjärna under lite drygt en månads tid...  En djup stig framför fönstret vittnade om antalet besökare ;)

När julskyltningen plockades bort för året hamnade de förstoringar som inte hämtades ut direkt av modellerna på något underligt vis i min bastu... och blev där stående... en del väldigt länge...

Sååå... jag kan stoltsera, inte bara med att jag har haft en absolut naken Björn Ferry i min ateljé under flera timmar en sommar, han har dessutom under nästan ett helt år befunnit sig, lika naken, i min bastu!!!

Dagen idag...

Tisdag, snart slut på all ledighet... känns både bra och mindre bra tycker jag, skönt att få lite rutin på vardagen igen, men trist, trist, trist att min älskade storprinsessa åkte tillbaka till paps, hem idag... två veckor (med jordens segaste förkylning och ena dagen -25 och nästa dag -3 och storm) har vi nött på varann, jag och alla mina prinsessor, två underbara veckor ;) 

Jag hostar fortfarande och snorar mängder, men det går fort åt rätt håll nu i alla fall... snart frisk!!!  Lillprinsessan är åxå hängig, samma förkylning, men vi har i alla fall sluppit magsjukan som härjar... (peppar, peppar)

Idag har vi sett Saltkråkan, skjutsat till bussen, fikat i Rönnvik, spelat kort och slöat lite...

Igår hade vi inflyttningsmiddag med alla de bästa, alla mina fina vänner som hjälpte oss när vi flyttade in, alla de som slet och bar, alla utom familjen Ludvigsson där mamman låg i sängen med magperka... stackarn, hoppas hon kryar på sig snart, magsjuka är inte roligt och dessutom saknar jag min kaffekompis! 
Vi som va friska åt, surrade och spelade en omgång Med_vilda_gester ... skoj!  Jag och mellanprinsessan loosade stort, men det var lugnt!!!  (för er som inte vet så brukar hon vara världens sämsta förlorare, alla kategorier!!!)  Hon växer på sig min prinsessa <3

Bloggtips

Tänkte jag skulle tipsa er om en kul bloggare i mina favoriter...

http://coolbettan.blogg.se

Just nu...

...på mitt sängbord (som nästan knäar under tyngden)... De välvilliga av Jonathan Littell... såg på Adlibris att den väger 1388 gram... Lite drygt 900 sidor förintelse... inte bara tung att hålla i, utan även att läsa... annorlunda men bra!



"-Bröder, låt mig berätta vad som hände. Med de orden inleds denna täta och nästan vibrerande text där den gamle SS-officeren Max Aue ser tillbaka på krigsåren i Hitlers armé.
I en neutral och redogörande ton, utan tecken på ånger eller självförebråelse, berättar han sin historia. Tidigare har vi fått många vittnesmål om andra världskrigets fasor från dess offer, men här skildras kriget genom bödelns ögon. Fram tonar bilden av Max Aue som en mycket bildad, beläst och kultiverad person. Han älskar musik, litteratur och arkitektur och ser strikt och professionellt på sitt uppdrag att bland annat få koncentrationslägren att fungera så effektivt som möjligt. Samtidigt som han är en kulturvarelse är han en kallblodig barbar. Är människans natur så dubbel, kan vem som helst av oss bli som han? Kan vi alla passera gränsen till mörkret? Och märker vi när det sker?


Annars har jag läst Innan jag dör av Jenny Downham under jullovet, där grät jag kudden blöt fler än en gång innan jag somnade! 



"Jag sätter mig upp och tänder sänglampan. Jag har en penna, men inget papper, så på väggen bakom mig skriver jag: Jag vill känna en killes tyngd ovanpå min kropp. Sedan lägger jag mig ner igen och ser ut på himlen. Den har fått en konstig färg - röd och gråsvart på samma gång, som om dagen håller på att förblöda.
Alla måste vi dö. Det vet vi. Men sextonåriga Tessa vet det bättre än någon annan. Hon har leukemi och bara några månader kvar att leva. Så hon gör en lista över saker hon vill uppleva innan hon dör. Högst upp på listan står att bli av med oskulden.

Tre i rad!

Ikväll hade vi Disneymaraton... Jag, Isa och storprinsessan... MC jobbar, synd... men hon slapp iaf Spiros fjärtar...

Vi började med
forsatte med
och avslutade med

Å en pytteliten godisskål då förstås ;)

Mys å filmkväll

Middag hos MC igår med!  Lite mindre folk den här gången, men minst lika trevligt... 
Sen hamnade jag i samma soffa, med samma sköna bönor som på nyårsafton, såg en må-bra-film, The Holliday, väldigt gullig och lite gråtig =)  Myyyys!

 

Gott Nytt År

Nyårsaftonen började i MC:s kök, där är det samarbete som gäller, toppen tycker jag =) 

vet inte riktigt vad Isa tycker... ser lite tvivelaktigt ut...

Nåja, mat blev det, mycket gott och alla överlevde ;)
Sen föll vi i matkoma...  I love my babes!!!


Efterrätten åt vi hos StAnnapanna... när vi väl hade tagit oss upp ur MC:s soffa!
  

Sen blev det koma igen, nu i StAnnapannas säng...
 

Vi blev fler och fler...
  

En helmysig kväll där vi bara låg och pratade om livets stora gåtor... som tex - varför är det inte gott med bearnaisesås på marshmallows???  Trots att vi inte gjorde något speciellt, alla var i körbart skick hela kvällen och jag har haft konstant ont i min kinkiga mage hela dagen efter så var det en alldeles, alldeles underbar kväll på slottet!!!

Strax innan tolv fick vi masa oss upp ur värmen och ut i kylan... med bubblet och utsikt över hela Storumans fyrverkerier...
 

Jag är så glad i ungarna och mina fina vänner <3


Gott Nytt År på er alla som inte var med!

Tolkningsdag på stallet

Oj vilken uppslutning och så skoj vi hade =)  Så många ungar så alla hann bara åka en vända var, sen va hästarna alles slut på!
  
  
Ont i röven fick jag åxå... trodde den va mjuk så det skulle räcka till ;)  Tack, tack till MC som drog igång det hela.

RSS 2.0