LÅNGPANNELUSSEBULLAR
Ikväll har vi sett årets första luciatåg... lillprinsessan med klasskompisar å dom va SÅÅÅ söta!
Å jag som inte gillar saffran eller lussebullar hade fått i uppdrag att baka 30 st till fikat efteråt... så StAnnapanna hittade ett recept åt mig på en matblogg, jag byggde om det lite å vips så hade jag bakat en långpanna med nåt som innehöll saffran å kunde gå för luciafika... Fick massa beröm av både stora och små, så det verkade gå hem iaf...
Så here it comes...
LÅNGPANNELUSSEBULLAR (oj vilket långt ord...)
150g smält margarin
5 dl mjölk
1 paket jäst
1 dl socker
1 ägg
11 dl mjöl
1/2 tsk salt
2 pkt saffran
Gör som en bulldeg ungefär, värm mjölken med smält smör till 37 grader, smula ner jästen å ös i resten... En lös bulldeg?!... Häll ut den i en smord och mjölad långpanna.
KRÄM
150 g margarin
2 msk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
3 dl florsocker
Rör i hop allt och klicka eller spritsa över degen (jag spritsade)
Jäs i 30 minuter, pensla med ägg, strö över pärlsocker och skjuts in i ugn... på 200-225 grader ungefär, en kvart?!
Enkelt... och tydligen gott. Går förmodligen att variera massor med russin, nötter, torkad frukt, utan saffran...
__________________________________________
Å Lena! JAG håller med dig, man är fortfarande ung om man är född på 70-talet ;)
Å jag som inte gillar saffran eller lussebullar hade fått i uppdrag att baka 30 st till fikat efteråt... så StAnnapanna hittade ett recept åt mig på en matblogg, jag byggde om det lite å vips så hade jag bakat en långpanna med nåt som innehöll saffran å kunde gå för luciafika... Fick massa beröm av både stora och små, så det verkade gå hem iaf...
Så here it comes...
LÅNGPANNELUSSEBULLAR (oj vilket långt ord...)
150g smält margarin
5 dl mjölk
1 paket jäst
1 dl socker
1 ägg
11 dl mjöl
1/2 tsk salt
2 pkt saffran
Gör som en bulldeg ungefär, värm mjölken med smält smör till 37 grader, smula ner jästen å ös i resten... En lös bulldeg?!... Häll ut den i en smord och mjölad långpanna.
KRÄM
150 g margarin
2 msk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
3 dl florsocker
Rör i hop allt och klicka eller spritsa över degen (jag spritsade)
Jäs i 30 minuter, pensla med ägg, strö över pärlsocker och skjuts in i ugn... på 200-225 grader ungefär, en kvart?!
Enkelt... och tydligen gott. Går förmodligen att variera massor med russin, nötter, torkad frukt, utan saffran...
__________________________________________
Å Lena! JAG håller med dig, man är fortfarande ung om man är född på 70-talet ;)
Kommentarer
Postat av: Stannapanna
Mmmmmm den blev mucho god, jag fick ju smaka, ett annat tips för att få fyllningen i bulldegen är att nagga ner den lite med en gaffel efter att man spritsat ut den!
Trackback