Hittad =)

Tack Johanna!!!  Hon såg min cykel på väg till jobbet i morse...  Typ 200 meter från min lägenhet...  En lat tjuv kanske, eller så en med samvetskval???

Nu är den hemma i alla fall, står i tryggt förvar i förrådet.

Dax att börja med maten... ska bjuda älsklingen, HS å IW på min berömda lasagne ikväll, tillsammans med vinet som jag vann på lotteriet...  Ska bli gott =)  Hoppas på en trevlig kväll sen, både hemma och på 100-års kalaset på hotellet!!!

Pöss.

Cykeltjuvar i farten...

Jag har gjort som gammkoen, legat i byn i natt... å när jag kom hemtraskande nu på förmiddagen så upptäckte jag att min cykel är borta... min fina cykel...  Skitmänniskor som inte kan skilja på mitt och ditt.

Hade en kanonkväll igår med älsklingen, kidsen och iza framför tv:n med idol, godis, popcorn, vindruvor, melon och nötter.  Spänningen va olidlig ett tag och sedan skrek vi högt allihopa när det blev klart att Evelina knep den sista finalplatsen =) 

Hockeyn blev inställd idag, domarmiss tydligen...  Trist, både jag och Argbiggan har sett fram emot att säsongen skulle komma igång igen.

Vi går nog på fiket en sväng istället då... Tjing...

Hade en kanondag

igår på min födelsedag =)
Att jag har en stor familj vet jag sedan tidigare, det märks bara extra tydligt på en födelsedag, men att jag har så många fina vänner åxå!!!

23,40 kvällen innan kom första grattismesset, från Susenlusen som så gärna ville va först, men inte orkade hålla sig vaken längre... <3  Sen plingade det med jämna mellanrum hela dagen, grattishälsningar, bilder och sånger!!!

Hade lunchdejt med tre av dom bästa...

  Fick blommor av älsklingen <3

På kvällen kom ALLA...  Fullt hus och fullt ös hela tiden...  Jag blir både trött och glad =)
Såg idol med bästa iza och kidsen, håller nog på Amanda, Anastacia och Marie... men sånt brukar ju ändra sig, idolerna växer oftast under resans gång.

Glöm inte att gå in på http://annaslya.blogg.se och lämna ditt bidrag...
Trevlig helg =)

Rosa bandet

http://annaslya.blogg.se

Hjälp Anna att komma i mål... 

 

Tack alla söta

för er uppmuntran och peppning =)  Det behövdes...

Det jag tycker är jobbigast med en tonåring är dessa hemska svängningar... ena sekunden är hon arg som ett bi eller sur som ättika för att tre sekunder senare vara go å gla som en kexchoklad...

Jag har åxå varit tonåring (länge sen ja, men det är sant!!!) och jag va nog ingen speciellt trevlig sådan heller, så jag har ju allt i bakhuvudet, jag minns en del med fasa...
Men det är ändå så jääääääävulskt jobbigt att gå igenom detta...  Huga...

När grälet och surandet (å det va inte lite kan jag säga) va överstökat igårkväll, så kom hon med täcket under armen och ville sova i min säng...  Vad säger man...

Nää, mina vänner därute som har barn som trotsar så att man vill slita av sig håret i frustration ibland... jag vill inte skrämma upp er, men tyvärr är det sant... Små barn - små bekymmer...

Älskar er <3

Ge mig...

... en handbok i hur man förstår sig på tonåringar...
Snälla, nån...  Innan jag blir tokig...

Mäh!!!

Jag kom tvåa igår!!!  Fick andrapriset alltså!!!  På vinlotteriet då...
Fyra flaskor fick jag!!!
Tror jag är i chocktillstånd!!!  Har aldrig hänt tidigare och kommer förmodligen aldrig att hända igen...  Precis som med den där femhundringen i byxfickan...  Once in a lifetime =)

Ska ha middag med älsklingen och bästa bönorna HS och IW innan hotellet på lördag, ska nog bjurra på lite vin då kanske ;)

Har bara en prommis kvar på Livstid... både vill och inte vill... vill veta hur det går men vill inte att den ska ta slut... drar lite på det...  Tips på fler bra ljudböcker tack!

Demens & Feng Shui

Kan man drabbas av demens vid 15 års ålder... eller räknas det bara till helt vanlig förvirring då???  Eller är det bara så att hon släktar på sin mor...  Suck...
Fick ett mess från tonåringen nu i em... -Är gammelmorfar död? stog det!!!

Hmmm... vi begravde honom i mars, så det hoppas jag verkligen...


Håller för övrigt, inspirerad av http://linda1979.blogg.se, på att rensa i röran...  I dag har min byrå fått sig en omgång... nu ryms till å med kläderna som jag använder i den, tidigare har dom legat i en hög PÅ byrån, pga platsbrist...  Hoppas ilet håller i sig några dagar =)

I kväll är det vinlotteri... fattar inte varför jag fortsätter att gå dit, har aldrig ens varit i närheten av att vinna :)  Måste ju vara för det trevliga sällskapet då och det goda fikat!!!  Brukar envist hävda att jag har mer tur i kärlek... 

prosit...

Nu sitter jag här och nyser igen... är så less på det...
Har nysit heeeeela sommaren, varenda morron å förmiddag,
jag bara nyser och nyser... Ögonen tåras och jag snorar å snyter...

Tror i min enfald att jag håller på att bli förkyld.. vareviga dag...

Älsklingen säger att det är torr luft i min lägenhet...
Avicky föreslog Nozoil, det hjälpte liite - ett tag...

Jag är inte allergisk...  Bara mot parfym och det vet alla som kommer
hit, dom flesta är parfymfria =) 
Damsugar relativt ofta...  Byter i sängen med jämna mellanrum...

Kom med förslag nån klok människa därute =)

Jag går på macken å dricker kaffe medans ni tänker...  Tjing.

Kallt kallt

Har varit på en motorcykeltur idag, älsklingen ville ut å köra upp bensinen innan vintern och jag är ju snäll och följer med =)  Men det va KALLT kan jag lova, efter 10 mil kunde jag nästan inte få av mig skinnstället...  Huvva, har inte riktigt fått upp värmen än... lite frusen är jag...

Tonåringen har bakat bullar... goda... väldigt goda =)

Läser Karin Alvtegen just nu, Skam... Ganska bra, men lite underlig...  Liza Marklund är bättre, längtar ut på prommis hela tiden =)

Borta bra

men hemma bäst, så är det bara =)
Fick hemlängtan efter middan som mamma bjöd på, en väldigt god middag...  Tre olika rätter fanns att välja mellan ...  Hon höll på att laga matlådor när vi kom, så vi åt ur allt som bjöds!
Älsklingen kom körande direkt från älgskogen för att få mat, han kände väl den goda lukten *haha*

Hade grimastävling innan middan, jag tror att jag vann... Vad tycker ni???

   
  

Nu har vi mysat en stund framför TV:n och ätit upp resterna från gårdagen...  Kidsen har tystnat...  Å jag känner lugnet =)

Myspys

Hade myspys med mina brudar i går kväll...  Dukade upp med vindruvor, grape, melon, popcorn, godis och nötter som vi frossade i till idol.  Nu går det äntligen att börja se det, nu när förnedrings/mobbningsperioden är över...  NU börjar det idol som jag vill se.

Älsklingen åkte på älgjakt, hade fullt sjå med att få värme i stugan...  Vid 00,15 hade temperaturen kommit upp i hela 17 grader =)  Brrr så kallt, skönt att vi inte följde med ändå!!!

Har fikat med familjen Kuno idag, dom har åxå en pappa på älgjakt, tur vi kan roa varann =)

Tänker packa in kidsen i sport-Jettan och åka till mamsen nu, även hon är jaktänka i helgen, förhoppningsvis får vi en god middag, får väl se om vi sover kvar eller åker hem senare...

Puss på er mina vänner =)

Gipsfri

En timme tog det bara den här gången!!!  På en timme hann vi ta bort gipset, röntga och träffa läkaren...  Nästan ingen väntan heller =)  Skööönt...
Å nu är gipset borta... eller borta och borta, hon har naturligtvis sparat det som minne, så det ligger väl i oredan på hennes rum skulle jag tro!

 
Sågen va otäck tyckte hon...

 Gipsfri och nybadad =)  Oj vad hon lossade skinn på armen!!!

Nu gäller det bara att hålla sig till läkarens förhållningsorder - inga tunga lyft, inget stödjande på armen, TA DET LUGNT de första fyra veckorna - men ändå använda armen...  Tur hon är en lugn och försiktig flicka min argbigga!!! NOT...

Har just varit på lunchdejt med älsklingen, han erbjöd sig att klippa stannapannas mans tånaglar åt mig - det är kärlek!!!

Livstid

av Liza Marklund finns i min mp3 just nu... den är bra!
Har gjort en deal med mig själv om att BARA lyssna på
ljudböcker när jag promenerar... blir så lite gjort hemma
annars =)  Så just nu promenerar jag en hel del... blir
iofs inte så mycket gjort hemma då heller... Hmm...



Lunchade med brudarna idag, alltid trevligt... ska tydligen delta
i en tävling där det gäller att klippa stannapannas mans tånaglar
för att ha en chans på förstapriset... tror jag hoppar där, har liiite
problem med nakna fötter...

Åker till Lse imorron, nu ska förhoppningsvis gipset bort =)

Kram på er.

Tårtan...

... ser inte alls ut som Annas fina pippitårtor (annaslya.blogg.se) men jag är världsberömd i min släkt för min chokladtårta!!!  De ni =)

 

Minstingen

Sju år - fatta att minstingen fyller sju år!!!  Tycker inte det va länge sen alls hon föddes...  Hugaligen va tiden springer iväg!

  Med lillkusinen Emma    Med syrran

  På badstranden med ett gameboy

  Älsklingsnalle    Som katt

Jag skulle inte...

... ha skrivit något om att jag vet var tonåringarna håller hur och vad dom pysslar med...
Ibland blir man blålurad så det bara smäller om det... tyvärr...

Ett förtroende som sviks blir lite kantstött :/

Har bakat tårta ikväll, älsklingen och lillprinsessan har bakat neger chokladbollar...
Imorron är det sjuårskalas.

Kyrkligt värre

I går va det dax, vi tog på oss bästa gåbortskläderna och gick i kyrkan, Bengt LEO Arvid Karlsson skulle döpas. 

image95

Han skrek sig mest igenom hela dopet och sen somnade han av ren utmattning... sov över heeela fikat.  Jag va tvungen att väcka honom tillslut =)  Är det så att man är hedersmoster åt lillkillen och han befinner sig norr om Dalälven för första gången i sitt liv så måste man lixom ta tillfället i akt!!!  Nu fick jag slåss med hela släkten Forsberg (å dom är måååånga...) om den stackars grabben, men en stund fick jag i alla fall sköta ;)

     
 


                          Kolla - nästan hela klanen samlade... Å det vill inte säga lite...

  Tindra fick sig en kavaljer =)

Nu kommer alles strax familjen Ludvigs på middag, undra om dom vill ha mat då??? Kanske måste sätta lite fart!!!




Fem moppar och fjorton par skor

Så ser vardagen ut hos mig just nu, tonåringen och hennes kompisar
verkar trivas i vår gigantiska lägenhet =) 
Å minst åtta par av skorna är i storlek 45-46... ser ut som en båthamn
innanför dörren  *haha*

Men jag är rätt nöjd ändå, jag vet var dom håller hus och vad dom pysslar
med på kvällarna... lika nöjd kanske jag inte är när sängen råkar gå sönder
för att alla vill sitta på den samtidigt, eller att lampskärmen exploderar i
miljoner bitar när någon råkar dänga moppehjälmen i den...  Men WTF,
shit happends, å det är ju materiella saker det handlar om.

Älsklingen byter fönster idag i spöregnet, stackarn =)

Nä, nu ska jag tvätta upp kidsen och lägga fram finaste gåbortskläderna,
vi ska till kyrkan i em... <3 

Puss på er vännerna.

Lik pappa men söt ändå

Min minsta drog ner byxorna igår, mitt inne på
macken, å visade ändan för mig...
Smått chockad frågade jag vem som lär henne
sånna saker???
 Å gissa vad hon svarade!?!? - PAPPA!!!!


Hade en...

... kanonkväll med bästa Isa igår, med psyksoffa, givande samtal, god pizza, skön prommis... Ååå hon är bara toppen =) 



Jag känner mig så priviligerad som har sånna underbara vänner!!!  Inte bara Isa, jag har massor av dom (ingen nämnd å ingen glömd då) ni vet vilka ni är =)

Löv ya <3

 
Grattis till kussiluringens minsta som fyller två idag, önskar vi va där å kunde fira 
www.family.se/vi/1015550.htm?ca=2_a

Nytt, nytt...

Stannapanna har nya glasögon =)   Mycket klok ser hon ut i dom...  Å vuxen...

  Tonåringen har nya slingor i håret...  Mycket... ööö... lila ser dom ut =)

Trötter???

Minstingen frågade mig i morse - mamma, när jag blir stor och får barn, kommer jag också
alltid att vara lika trött som du då???

Argbiggan kom hem efter skolan med fyra kompisar i släptåg, jag låg på sängen med en
filt över mig... en av kompisarna frågar - L, är din morsa sjuk??? - nä svarar L lite förvånat,
hon är alltid så trött...

Det är alltså så dom ser på mig barnen, mamma den trötta... och det kanske inte är så
konstigt, jag ÄR trött...  Nästan jämt!

Men hur förklarar man för barn om begreppet utbrändhet???  Går det ens att förklara något
man inte ens kan begripa själv alla dagar???  Om denna extrema trötthet, som bara kan
fälla mig från vaken till nästan medvetslös på nolltid...  Om orken, som bara kan ta slut helt
plötsligt om jag har gjort något som min hjärna uppfattar som psykiskt krävande...  Om minnet,
som bara inte fungerar, jag vet att jag borde minnas en del viktiga saker, men min hjärna
tappar bort vad det nu var...  Fortfarande efter tre år har jag inte begripit det ens själv, bara
accepterat att det är så, bara insett att när jag är trött så måste jag sova...

Tror inte att jag ids försöka förklara det för mina barn, jag kan väl fortsätta vara deras trötta,
glömska mamma.  Mina vänner har för länge sen insett att jag är sån, trött, glömsk och förvirrad,
men jag tror att dom tycker om mig ändå =)
Älsklingen är van att jag gäspar hela tiden (han tror att det beror på honom)
men jag vet att han älskar mig ändå...   <3

Så om jag inte hälsar nästa gång vi möts du och jag så kan det helt bero på
att jag har glömt bort vem du är... eller så är jag för trött för att lyfta handen... eller så
kanske jag helt enkelt skiter i det *haha*

Skämmes tamefaan...

Fy på mig... jag är inte ens så intresserade av älsklingens älskling så att jag kan hålla rätt på VEM hon är!!!  RIHANNA är det ju han är betuttad i, inte Beyoncé...  Har väl fullt upp med att tänka på Martin jag... ;)

Förlåt min älskling <3

Jag och Martin...

... har ett speciellt förhållande...  jag blir alldeles knäsvag av honom... å fattar inte riktigt varför!
Bästa Isa å tvillingarna S är på Ladies Night i stan, dom får se honom på riktigt... å jag är AVUNDSJUK!!! 
http://blogg.aftonbladet.se/14858

 Mmmmums =)   

Älsklingen vet om det, jag har varnat att om Martin kallar så ställer jag upp *haha*  Och han har samma förbehåll när det gäller Beyoncé... kallar hon så kommer han =)

Skulle tro att vi kan leva lyckliga i alla våra dagar... (jag, älsklingen, Martin och Beyoncé då)


Lycka =)

Morronens höjdpunkt för en fattig räka som jag, måste väl vara
att dra på sig ett par nytvättade jeans och hitta en femhundring i fickan...

Måste köpa en trisslott tror jag =)


Sängen ögonabums...

Har varit med Argbiggan på lassa idag, hon skulle få ett nytt mindre, smidigare gips va det sagt...

Det är jobbigt att vänta kan jag berätta, åtminstone när man är nio år, har myror i brallorna och har varit låst i gips i fyra veckor...  Vi väntade i väntrummet, i undersökningsrummet, i gipsrummet, på röntgen, på läkare...  Tog tid... 
Å mamman fick STORA skavsår i öronen...

 
Äntligen ska det bort - den stora klumpiga skenan och allt bandage ska bytas ut mot nåt mindre smidigare...  Trodde vi...

 
Armen ser lite tanig ut och Argbiggan tyckte det va väldigt otäckt att ta bort gipset innan brotten hade läkt klart...

Men ack vad vi bedrog oss...  Skenan skulle bytas mot ett helgips... handleden skulle fixeras (skulle tydligen ha varit så från början) å resultatet blev ett ÄNNU klumpigare gips och en ÄNNU mer frustrerad Argbigga som kan göra ÄNNU mindre de kommande två veckorna...

  Kolla minen... besvikelse...

Nu är jag trött... mest i huvet =) 
Ska bara vänta in älsklingen, har lovat att kvällsfika med han, sen blir det sängen ögonabums... 

Puss å kram på er mina vänner, saknar er...

Älgjakt...

... är jag inte så intresserad av, men andra i min familj är det... så nu bär det iväg till stugan alles strax, har lovat argbiggan att få följa med papsen ut i skogen en sväng.

Tycker sååå synd om familjen Ludvigs som har tagit ledigt från skola och jobb för att jaga men ligger med magperka istället... Hoppas dom kryar på sig =)
Skulle ha velat se stora och lilla O:s min när älgkon kom rusande mot dem... Åtta meter... Hehe, lätt att skita ner sig en sån gång skulle jag tro =)  Tur dom är tuffare än jag!!!

Saknar älsklingen åxå, men nu är det nära ;)

Nuuuu...

... får hon äntligen köra sin rosa pärla, förarbeviset är klart, moppen är påställd och försäkringen betald...  Tonåringen är from idag mopedburen...
Gissa om mamma kommer att sitta hemma med hjärtat i halsgropen!!!

 *kärlek*  

Vintanterna

Blev bjuden på middag igår hos A som vann vinlotteriet sist... hon ville ha hjälp att dricka upp allt...
Underbart god mat och väldigt trevligt sällskap, vinet gick nog åt åxå... Känns i alla fall så i huvet idag, tungt...

Älsklingen steg upp tidigt i morse och åkte iväg på årets älgjakt, saknar honom redan =)

Tror jag ska lägga mig på sängen med Mari Jungstedts - I Denna Stilla Natt.

RSS 2.0